Knedle jaglane ze śliwkami i macierzanką
NikitaRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, lunchbox
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka ziemniaczana - 4-6 łyżki
jajo małe - 1 szt.
cukier z prawdziwą wanilią - 1 łyżka
mleko (lub woda) - 1-2 łyżka
śliwki - 15-18 szt.
masło - 2 łyżki
bułka tarta - 1-1,5 łyżki
cukier trzcinowy - 1 łyżeczka
cynamon cejloński - szczypta
macierzanka różana - trochę
Sposób przygotowania:
W garnku zagotować 2 szklanki wody. Do wrzącej wody wsypać kaszę. Gotować pod przykryciem na małym ogniu około 18-20 minut (do momentu aż kasza wchłonie całą wodę i będzie miękka). Odstawić do przestudzenia, a następnie kaszę zblendować.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.