Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cynamonem
NikitaRodzaj posiłku: przystawki i przekąski, sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: miody, cytrusy
Składniki:
jabłka - 150 g
sok wyciśnięty z pomarańczy - 1 łyżka
sok wyciśnięty z cytryny - 1 łyżka
oliwa z oliwek - 1 łyżka
cynamon cejloński - 1/2-3/4 łyżeczki
sól - 1/2 łyżeczki
pieprz świeżo mielony - 1/2 łyżeczki
Sposób przygotowania:
Sos: sok pomarańczowy, sok z cytryny, oliwę z oliwek, miód, cynamon, sól i pieprz wymieszać razem. Sosem polać kapustę z jabłkiem, wymieszać razem. Odstawić, aby surówka się zmacerowała i skruszała.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.