Przyprawa oxymelowa zero waste
NikitaRodzaj posiłku: przetwory, sosy
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
Sposób przygotowania:
Po mocnym odciśnięciu wszystkich użytych do oxymela ziół i warzyw (np. tymianek, szałwia, hyzop, geranium, rozmaryn, majeranek, natka pietruszki, liście laurowe, papryka chilli, czosnek, chrzan, imbir, kurkuma, cynamon cejloński laska, goździki) rozłożyłam je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 60 stopni (termoobieg).
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.