"Phali Badrijane" czyli gruzińska pasta z bakłażana
NikitaRodzaj posiłku: śniadanie
Kuchnia (region): gruzińska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: orzechy wszystkie
Składniki:
orzechy włoskie - 150 g
czerwona papryka - 1 szt.
czosnek - 3-5 ząbki
kolendra świeża - 1 pęk
papryka słodka szczypta
adżyka do smaku
kolendra przyprawa szczypta
przyprawa gruzińska - 1 łyżeczka
Dodatkowe informacje:
Przepis dostaliśmy od naszych przyjaciół z Gruzji.Sposób przygotowania:
W międzyczasie orzechy podprażyć na suchej patelni, drobno posiekać.
Paprykę drobno posiekać w kostkę, (cienko i drobno).
Czosnek rozdrabniamy przez prasę.
Posiekać kolendrę.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.