Zielony koktajl witaminowy z nasionami konopii
NikitaRodzaj posiłku: napoje, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: cytrusy
Składniki:
mango - 1/2 szt.
szpinak młody - 1 garść
pokrzywa kilka listków
melisa cytrynowa kilka listków
nasiona konopii prażone - 2 łyżki
woda - 300 ml
Dodatkowe informacje:
Nasiona konopi (siemię konopne) są nazywane super składnikiem diety ze względu na idealną proporcję kwasów omega-6 do omega-3 oraz zawartość 10 aminokwasów, co sprawia, że są doskonałym źródłem białka. Oprócz tego nasiona konopi to bogactwo witamin i składników mineralnych.Źródło: poradnik zdrowie.pl
Sposób przygotowania:
Szpinak, pokrzywę, miętę i melisę opłukać i osuszyć. Pomarańczę i mango umyć i pokroić na mniejsze kawałki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.