
Tarta z burakami i koprem włoskim na owsianym spodzie

Rodzaj posiłku: danie główne, lunchbox, przystawki i przekąski, zapiekanki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, orzechy wszystkie, owies, nabiał krowi
Składniki:
płatki owsiane bezglutenowe - 100 g
mąka ryżowa - 50 g
skrobia z tapioki - 50 g
masło zimne - 100 g
sól - 1/2 łyżeczki
woda zimna - 1 łyżka
dodatki:
koper włoski (fenkuł) - 1 szt.
oliwa - 1 łyżeczka
burak czerwony podłużny - 1 szt.
masa:
jaja - 3 szt.
serek do smarowania śmietankowy - 2 łyżki
śmietana kwaśna 18 % - 150 g
pieprz - 1/4 łyżeczki
sól - 1/2 łyżeczki
posypka:
orzechy włoskie - 2 łyżki
koperek (świeży lub mrożony) posiekany - 1 łyżka
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.