Herbatka że świeżych ziół i kwiatów z pierwszymi kwiatami bzu czarnego
NikitaRodzaj posiłku: napoje
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe
Składniki:
Melisa cytrynowa kilka listków
Kwiatostany bzu czarnego - 4 szt.
Kwiaty mniszka - 3-5 szt.
Liście geranium (pelargonii pachnącej, anginowca) - 3 szt.
Płatki dzikiej róży suszone (jak będą już świeże to dajemy świeże) kilka
Kwiaty lilaka (bzu) białego lub fioletowego kilka
Dodatkowe informacje:
Oczywiście proporcje i skład możemy zmienić, komponować wg własnego uznania. Możemy dodawać miętę, werbenę cytrynową (lippia), lawendę, kwiaty koniczyny, liście malin, porzeczek i wiele innych.Oczywiście rośliny muszą być z pewnego źródła i nie być pryskane, jest to zdrowa alternatywa dla gotowców.
Generalnie idę na spacer do mojego ogrodu i zawsze wracam z czymś zielonym i kwitnącym.
Ważne przed konsumpcją kwiatów należy sprawdzić czy są jadalne.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.