Kopytka z ziemniakami, topinamburem i bryndzą z masłem szałwiowym
NikitaRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, lunchbox
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
topinambur (waga po obraniu) - 400-450 g
bryndza - 120 g
ser biały półtłusty - 130-150 g
jaja - 2 szt.
mąka pszenna lub mieszanka bezglutenowa - 350-400 g
mąka do podsypywania w miarę potrzeby
masło szałwiowe:
masło - trochę
świeże liście szałwii
Sposób przygotowania:
Masło szałwiowe: na patelni delikatnie rozpuścić masło, wrzucić kilka listków szałwii i delikatnie podgrzewać (tak aby nie przypalić masła), zdjąć powstałą pianę.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.