![Schab w sosie śmietanowym z pieczarkami](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2021-01/14937-photo-main.jpg)
Schab w sosie śmietanowym z pieczarkami
![](/cache/a32x32/files/users/1536-avatar-795360130.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, lunchbox
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
pieczarki - 350 g
cebula - 2 szt.
czosnek - 1-2 ząbek
mąka - 1-2 łyżka
woda - 200 ml
masło klarowane do smażenia
natka pietruszki posiekana - 3 łyżki
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Cebulę pokroić w kostkę, pieczarki w plastry lub pół plastry (jeżeli są duże).
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.