![Wiosenne zielone kopytka](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2021-05/15607-photo-main.jpg)
Wiosenne zielone kopytka
![](/cache/a32x32/files/users/1536-avatar-795360130.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, lunchbox
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
ser biały półtłusty - 250 g
mąka bezglutenowa mieszanka chlebowa lub uniwersalna (lub pszenna tortowa) - 150-200 g
mąka ziemniaczana - 50-100 g
jaja eko - 2 szt.
podagrycznik kilka listków
mniszek młode listki kilka listków
bluszczyk kurdybanek kilka listków
sól - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Pokrzywę, podagrycznik, mniszek i bluszczyk umyć, osuszyć i rozdrobić blenderem (lub drobniutko posiekać). Dodać do ziemniaków i sera. Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.