Placek ze śliwkami, jabłkiem i mascarpone
NikitaRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka ziemniaczana - 50 g
cukier - 220 g
jajka eko - 4 szt.
mascarpone - 250 g
proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
jabłko szara reneta - 2 szt.
cynamon cejloński
cukier z prawdziwą wanilią
skórka otarta z cytryny eko
Sposób przygotowania:
Następnie powoli dodawać po łyżce mąki z proszkiem. Wymieszać drewnianą łyżką do połączenia składników, dodać stare jabłko i wymieszać.
Tortownicę o średnicy 24 cm lub formę do tarty wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.