![Dżem śliwkowo-borówkowo-pomidorowy z wanilią](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2022-08/16567-photo-main.jpg)
Dżem śliwkowo-borówkowo-pomidorowy z wanilią
![](/cache/a32x32/files/users/1536-avatar-795360130.jpg)
Rodzaj posiłku: desery, przetwory, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
borówki amerykańskie - 150 g
pomidor czerwony dojrzały - 150 g
pasta waniliowa (lub 1/2 laski waniliowej) - 1 łyżka
pektyna naturalna (zgodnie z instrukcją producenta) - 10-12 g
imbir - 1 kawałek
cynamon cejloński - 1 łyżeczka
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.