Bułeczki z sezamem
NikitaRodzaj posiłku: pieczywo, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, strączkowe, sezam, drożdże, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka graham 1350 - 150 g
drożdże świeże - 33 g
cukier - 1 łyżeczka
mleko zwykłe lub roślinne - 125 ml
masło miekkie - 1 łyżka
woda letnia - 125 ml
sól - 1 łyżeczka
mleko do posmarowania bułek, sezam do posypania
Sposób przygotowania:
Po tym czasie dodać resztę mleka, wodę, sól, miękkie masło i sezam. Zagnieść elastyczne ciasto, wyrabiać, aż na powierzchni pojawia się pęcherzyki powietrza. Z ciasta uformować okrągłe bułki i ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, lekko spłaszczając wierzch.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.