Bułki bezglutenowe z czarnuszką
NikitaRodzaj posiłku: pieczywo, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: jajka, drożdże, owies
Składniki:
mąka owsiana bezglutenowa - 100 g
skrobia ziemniaczana - 150 g
mielona łuska babki jajowatej - 2 łyżki
drożdże suche - 7 g
woda ciepła - 500 ml
czarnuszka - 2 łyżki
jajko do posmarowania bułek
Sposób przygotowania:
Z ciasta uformować około 10 podłużnych bułek, odstawić do wyrośnięcia na 30 minut. Następnie bułki naciąć nożem, posmarować roztrzepanym jajkiem za pomocą pędzelka i posypać pozostałą czarnuszką.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.