Burgery z dyni i indyka
NikitaRodzaj posiłku: danie główne, lunchbox, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Sylwester
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: jajka, mięso, strączkowe, drób
Składniki:
filet z indyka - 300 g
cebula szalotka - 2 szt.
jajka eko - 2 szt.
mąka z ciecierzycy - 3 łyżki
czosnek - 1 ząbek
tymianek świeży - 1 łyżeczka
pieprz mielony - 1/2 łyżeczki
kozieradka mielona - 1/2 łyżeczki
sól - 3/4-1 łyżeczki
natka pietruszki posiekana - 2 łyżki
olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Zmielone mięso połączyć z dynią, szalotką, czosnkiem i przyprawami. Wszystko razem dokładnie wymieszać.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.