Kalarepa kiszona z żurawiną
NikitaRodzaj posiłku: przetwory, przystawki i przekąski, sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
żurawina świeża lub mrożona - garść
gałązka kopru - trochę
pieprz 2-3 ziarenka - szt.
solanka (1 pełna łyżka soli kamiennej niejodowanej na 1 l wody)
Sposób przygotowania:
Po 4-6 dniach kiszonka będzie gotowa. Jest pyszna i zdrowa. Dodatek żurawiny dodaje jej dodatkowego ciekawego smaku, a sama żurawina też jest pyszna Można zjeść ją prosto ze słoika, na kanapkę lub zrobić z niej surówkę lub użyć jako dekoracji.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.