Szparagi z młodych pędów dzikiego chmielu
NikitaRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
Masło lub oliwa dobrej jakości - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
U mnie rosną na skraju lasu, mogą rosnąć przy płotach, polach, generalnie jest to uciążliwa roślina do wytępienia, traktowana jak chwasty, ale pyszna. Popularna w Belgii, Holandii, Francji , gdzie są wręcz daniem ekskluzywnym, cena pędów wynosi kilkadziesiąt Euro, a nawet może dochodzić do 1000. W smaku są wyśmienite, powiedziałabym, że nawet lepsze od szparagów. dziko rosnące rośliny nie są nawożone, pryskane, mają swoją siłę i moc bez wspomagaczy, a co za tym idzie są i dla nas zdrowsze.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.