Zielony koktajl z dzikich chwastów na detox i wzmocnienie
NikitaRodzaj posiłku: napoje
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe
Zawiera: cytrusy
Składniki:
Podagrycznik garść
Liście mniszka garść
Kolendra i natka pietruszki kilka listków
Pomarańcza bio - 1 szt.
Ostropest mielony - 1 łyżka
Woda - 250 ml
Dodatkowe informacje:
Koktajl ma dużo chlorofilu, witamin i minerałów.Pokrzywa ma dużo żelaza i witamin, wspomaga leczenie anemii, oczyszcza i poprawia przemianę materii.
Podagrycznik wspomaga usuwanie nadmiaru kwasu moczowego, pozytywnie wpływa na stawy.
Mniszek wspiera oczyszczenie wątroby.
Kolendra usuwa z organizmu metale ciężkie.
Natka pietruszki witamina C.
Pomarańcza to witaminy i aromat.
Ostropest dobrze działa na wątrobę.
Zielony koktajl to samo zdrowie.
Sposób przygotowania:
Pomarańczę i ogórka obrać i pokroić.
Wszystko wrzucić do blendera i zmiksować.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.