Sałatka z fasolką szparagową
NikitaRodzaj posiłku: lunchbox, przystawki i przekąski, sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Konkurs 2beBIO, Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: soja, strączkowe, cytrusy
Składniki:
rukola - 2 garści
pomidorki koktajlowe - 10 szt.
fasolka szparagowa 2beBIO - 100 g
mieszanka ziaren do sałatek - 2 łyżki
dressing:
sok wyciśnięty z limonki - 1 łyżeczka
sos sojowy tamari - 1 łyżeczka
syrop daktylowy kilka kropel
musztarda - 1/2 łyżeczki
szczypiorek do posypania sałatki posiekany - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Fasolkę szparagową 2beBIO wrzucić na wrzącą wodę i gotować 3 minuty, odcedzić.
Pomidorki koktajlowe pokroić na pół, dodać do miski z sałatą.
Z podanych składników zrobić dressing, dodać do miski sałatą, wymieszać. Przełożyć do 2 miseczek.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.