Szybkie placki z musem mango i błonnikiem
NikitaRodzaj posiłku: desery, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
Mąka - 3/4 szt.
Mleko ryżowe (może być zwykłe) - 3/4 szklanki
Jajka ekologiczne - 2 szt.
Cukier waniliowy z prawdziwą wanilią - 1 łyżeczka
Błonnik witalny - 1 łyżka
Opcjonalnie proszek do pieczenia szczypta
Dodatkowe informacje:
Placki powstały jako czyszczenie lodówki z resztek, aby nic się nie marnowało ( końcówka sera, reszta mleka i mus z mango na spodzie słoika).Wszystko wymieszałam wieczorem w misce i schowałam do lodówki. Rano 10 minut i śniadanie gotowe.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.