Kiszona sałata lodowa
NikitaRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe
Składniki:
Sól kamienna niejodowana-na 1 l wody-25g
Koperek z kwiatami
Gorczyca - 1 łyżeczka
Świeży estragon - 2-3 gałązki
Czosnek z liśćmi młodymi - 2 szt.
Dodatkowe informacje:
Inspiracją do wykonania tej kiszonki był pomysł podpatrzony u Hajduczek-naturalnie.Jak zwykle trochę zmodyfikowałam przepis i dodałam świeżego estragonu, który nadał fajnego aromatu kiszonce.
Sposób przygotowania:
Do słoja z sałatą włożyć koper, czosnek, chrzan i estragon (opcjonalnie) i gorczycę.
Zalać chłodną zalewą.
Po 3 dniach możemy już spróbować naszej kiszonki. Dla mnie smak okrelilabym jako coś pomiędzy ogórkiem małosolnym A kiszoną kapustą.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.