
Racuchy drożdżowe z mąką kasztanową i jabłkiem

Rodzaj posiłku: desery, przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: jajka, orzechy wszystkie, drożdże
Składniki:
Zaczyn: drożdże świeże - 30 g
Zaczyn: cukier - 1 łyżka
Mąka kasztanowa - 120 g
Mąka jaglana - 80 g
Jajko ekologiczne - 1 szt.
Mleko migdałowe (lub inne) - 150 ml
Jabłko kwaśne np. szara reneta lub antonówka - 1 szt.
Olej kokosowy bio planet do smażenia
Dodatkowe informacje:
Ciasto można przygotować wieczorem i schować na noc do lodówki, a rano szybko usmażyć na śniadanie.Sposób przygotowania:
W misce umieścić mąki, mleko, jajo i wyrośnięty zaczyn, wymieszać razem.
Odstawiamy do wyrośnięcia na 20 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.