![Racuchy drożdżowe z mąką kasztanową i jabłkiem](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2020-05/14163-photo-main.jpg)
Racuchy drożdżowe z mąką kasztanową i jabłkiem
![](/cache/a32x32/files/users/1536-avatar-795360130.jpg)
Rodzaj posiłku: desery, przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: jajka, orzechy wszystkie, drożdże
Składniki:
mleko migdałowe (lub inne) - 100 ml
drożdże świeże - 30 g
cukier - 1 łyżka
Ciasto:
Mąka kasztanowa - 120 g
Skrobia z tapioki - 50 g
Jajko - 1 szt.
Mleko migdałowe (lub inne) - 150 ml
Jabłko kwaśne np. szara reneta lub antonówka - 1 szt.
Olej kokosowy do smażenia - trochę
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.