Ocet na odporność i wzmocnienie na miodzie
NikitaRodzaj posiłku: napoje, sosy
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: miody
Składniki:
kurkuma świeża 8-10 kawałków
imbir świeży 5 sporych kawałków
jabłka ekologiczne 7-8 szt
woda 2,5 l
miód 10-12 łyżek
ściereczka lniana i gumka
Sposób przygotowania:
W letniej wodzie rozpuścić miód.
Jak surowiec opadnie już na dno, dobrze jest jeszcze bez mieszania zostawić na 3-5 tygodni do dalszej fermentacji.
Ocet ma bardzo długi termin przydatności. Przechowujemy w temperaturze pokojowej.
Ocet pijemy codziennie rano na czczo z wodą (1 łyżeczka na szklankę wody).
Składniki octu kurkuma, imbir, geranium i miód mają działanie przeciwbakteryjne i antywirusowe, wzmacniają organizm.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.