Zupa-krem z kiszonych pomidorów
NikitaRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Składniki:
marchewka eko - 2 szt.
bulion domowy drobiowy lub warzywny - 300 ml
Dodatkowe informacje:
Zupę robi się bardzo szybko. Jest ciekawa w smaku (coś między zupą pomidorową a ogórkową) i zdrowa.Sposób przygotowania:
W garnku zagotować bulion i dodać pokrojone warzywa. Gotować do miękkości około 10 minut.
Pomidory wrzucić do garnka z bulionem i warzywami i gotować jeszcze 5 minut, można dolać trochę wody z kiszonki (wg uznania).
Zupę zblendować na gładki krem.
Podawać z grzanką z ciabatty z serem (mozzarella plus parmezan) z dodatkiem pesto z bazylii (https://gotujwstylueko.pl/przepisy/pesto-z-bazylii-z-octem-z-pedow-sosny-i-orzechami-nerkowca)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.