Lunchbox z tuńczyka
NikitaRodzaj posiłku: danie główne, lunchbox
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: ryba i owoce morza
Składniki:
Sól i pieprz do smaku
Ziemniaki kilka
Sałata lodowa trochę
Pomidory koktajlowe kilka
Ogórek kawałek
Oliwa z oliwek bio - 2 łyżeczki
Dobry ocet balsamiczny - 1 łyżeczka
Sól, pieprz, zioła do smaku
Syrop klonowy szczypta
Dodatkowe informacje:
Zrobienie takiego lunchu zajmuje ok30 minut, a w pracy mamy do podgrzania smaczne i zdrowe danie.
Sposób przygotowania:
Filet z tuńczyka oprószyć solą i pieprzem.
Rozgrzać patelnię grilową, spryskać odrobinę oliwą i usmażyć z obu stron tuńczyka.
W międzyczasie przygotować w oddzielnych pojemnikach sałatkę, a w małych słoiczkach sos do sałatki z oliwy, octu i przypraw.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.