![Dżem truskawkowo-anansowy z ginem](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2022-07/16509-photo-main.jpg)
Dżem truskawkowo-anansowy z ginem
![](/cache/a32x32/files/users/1536-avatar-795360130.jpg)
Rodzaj posiłku: desery, przetwory
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Sylwester
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: cytrusy
Składniki:
ananas świeży - 500 g
cukier - 350 g
wanilia laska - 1 szt.
gin - 50 ml
Sposób przygotowania:
Ananasa obrać, pokroić na plastry, a następnie na małe kawałki, odcinając twardy, centralny rdzeń, przełożyć do miski.
Skropić sokiem z limonki (podzielonym na 2 części). Miski przykryć folią spożywczą i owoce schować do lodówki na 2-3 godziny, aż puszczą sok.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.