Dżem truskawkowo-anansowy z ginem
NikitaRodzaj posiłku: desery, przetwory
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Sylwester
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: cytrusy
Składniki:
ananas świeży - 500 g
cukier - 350 g
wanilia laska - 1 szt.
gin - 50 ml
Sposób przygotowania:
Ananasa obrać, pokroić na plastry, a następnie na małe kawałki, odcinając twardy, centralny rdzeń, przełożyć do miski.
Skropić sokiem z limonki (podzielonym na 2 części). Miski przykryć folią spożywczą i owoce schować do lodówki na 2-3 godziny, aż puszczą sok.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.