Kiszone kiełki
NikitaRodzaj posiłku: przetwory, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
kiełki rzodkiewki - garść
kiełki słonecznika - garść
woda - 250 ml
czosnek - 1-2 ząbek
liść laurowy - 1 szt.
małe słoiczki
Dodatkowe informacje:
U mnie od jesieni do wiosny stale stoi kiełkownica z rozmaitymi kiełkami, które jemy codziennie jako zdrowy dodatek do dań. Warto je uprawiać w domu, zawsze są świeże i w dodatku za grosze.Sposób przygotowania:
Do słoiczków włożyć kiełki (lekko upychając), zalać solanką do pełna.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.