![Kiszone kiełki](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2022-03/16292-photo-main.jpg)
Kiszone kiełki
![](/cache/a32x32/files/users/1536-avatar-795360130.jpg)
Rodzaj posiłku: przetwory, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
kiełki rzodkiewki - garść
kiełki słonecznika - garść
woda - 250 ml
czosnek - 1-2 ząbek
liść laurowy - 1 szt.
małe słoiczki
Dodatkowe informacje:
U mnie od jesieni do wiosny stale stoi kiełkownica z rozmaitymi kiełkami, które jemy codziennie jako zdrowy dodatek do dań. Warto je uprawiać w domu, zawsze są świeże i w dodatku za grosze.Sposób przygotowania:
Do słoiczków włożyć kiełki (lekko upychając), zalać solanką do pełna.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.