Kotlety z szynki z szałwią i jabłkiem
NikitaRodzaj posiłku: danie główne, lunchbox
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
cebula szalotka - 1 szt.
jabłko szara reneta lub antonówka - 1 szt.
jajo małe - 2 szt.
olej do smażenia z ghee - 1 łyżka
pieprz świeżo mielony - 1/2 łyżeczki
szałwia świeża - kilka listków
bułka tarta do obtoczenia kotletów (lub mąka) - trochę
olej do smażenia kotletów - trochę
Sposób przygotowania:
Cebulę i listki szałwii drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej do smażenia z ghee i udusić na nim cebulę z szałwią, przełożyć do mięsa. Jabłko zetrzeć na tarce jarzynowej dodać do mięsa. Wszystko wymieszać razem, dodać jaja, sól i pieprz, ponownie wymieszać.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.