Mini torcik różano - kasztanowy
NikitaRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Nikitajesien24, Konkurs Alce Nero – zima, kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, jajka, mięso, cytrusy, nabiał krowi
Składniki:
jaja - 2 szt.
mąka jaglana lub ryżowa - 2 łyżki
mąka ziemniaczana - 2 łyżki
cukier - 1/4 szklanki
proszek do pieczenia - 1/2 łyżeczki
Galaretka różana:
syrop z płatków dzikiej róży - 50 ml
płatki róży ucierane - 1 łyżka
woda - 200 ml
żelatyna - 1,5 łyżeczki
Do nasączenia:
likier różany - 1 łyżka
Do posmarowania biszkoptu:
płatki róży ucierane - 1 łyżka
Masa:
śmietanka 30% - 150 ml
serek mascarpone - 250 g
krem z kasztanów Alce Nero - 3-4 łyżki
cukier z prawdziwą wanilią - 1 łyżeczka
Na biszkopt do wyłożenia:
krem z kasztanów Alce Nero - 1 łyżka
Dekoracja:
płatki róży suszone i ucierane, orzechy macadamia, mięta trochę
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.