Portobello faszerowane warzywami z fetą
NikitaRodzaj posiłku: przystawki i przekąski, zapiekanki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał kozi, owczy, nabiał, nabiał krowi
Składniki:
mini cukinia zielona - 1 szt.
mini cukinia żółta - 1 szt.
cebula szalotka mała - 1 szt.
czosnek - 1 ząbek
papryka czerwona mała - 1 szt.
ser feta miękka - 2 łyżki
cheddar - kawałek
oliwa - 1 łyżeczka
pieprz mielony - do smaku
Sposób przygotowania:
Cukinie, paprykę, nóżki z pieczarek i cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek drobniutko posiekać. Na patelnię wlać oliwę, wrzucić pokrojone warzywa i dusić 3-4 minuty, doprawić do smaku solą ziołową (nie za dużo, bo feta jest słona) i pieprzem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.