![Risotto z batatem](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2023-12/17651-photo-main.jpg)
Risotto z batatem
![](/cache/a32x32/files/users/1536-avatar-795360130.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, lunchbox
Kuchnia (region): międzynarodowa, włoska
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
batat - 250 g
cebula - 1 szt.
suszone pomidory w oliwie - 4 szt.
ser twardy ostrzejszy typu parmezan - 50 g
natka pietruszki posiekana - 2 łyżki
wino białe - 50 ml
bulion warzywny - 400 ml
sól i pieprz do smaku
Dodatkowe informacje:
Ja użyłam białego wina pietruszkowego:https://gotujwstylueko.pl/przepisy/winko-swietej-hildegardy-bez-gotowania
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.