Muffinki malinowo-pistacjowe
NikitaRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, orzechy wszystkie, nabiał krowi
Składniki:
masło - 120 g
migdały mielone (mąka migdałowa) - 70 g
proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
mąka ryżowa - 100 g
ksylitol (lub erytrytol) - 80-100 g
pistacje - 3 łyżki
maliny - 200 g
cukier puder - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Do misy robota wsypać mąkę migdałową, mąkę ryżową, proszek do pieczenia, ksylitol, wanilię i wymieszać. Dodać roztopione masło i białka, wymieszać delikatnie. Ciasto wlać do przygotowanych foremek na muffinki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.