Placki z młodej cukini i ziemniaków
NikitaRodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: jajka
Składniki:
Ziemniaki małe młode - 6-7 szt.
Cebula mała - 3 szt.
Czosnek - 2 ząbki
Jajka ekologiczne - 2 szt.
Mąka bezglutenowa lub pszenna - 3 łyżki
Koperek posiekany - 1 łyżka
Szczypiorek posiekany - 1 łyżka
Sól - 1/2 łyżeczki
Pieprz - 1/2 łyżeczki
Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Ziemniaki oskrobać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Cebula i czosnek drobno posiekać.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.