![Spaghettoni z kurczakiem i pesto pietruszkowo-tymiankowym](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2021-11/15844-photo-main.jpg)
Spaghettoni z kurczakiem i pesto pietruszkowo-tymiankowym
![](/cache/a32x32/files/users/1536-avatar-795360130.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, lunchbox
Kuchnia (region): międzynarodowa, włoska
Specjalne: Konkurs - Alce Nero październik 2021, gotuj w stylu eko
Zawiera: gluten, mięso, pszenica, drób
Składniki:
filet z kurczaka - 150 g
sól i pieprz szczypta
oliwa do smażenia bio planete - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Można przygotować je dzień wcześniej.
Filet z kurczaka pokroić w cienkie paseczki i oprószyć solą i pieprzem.
Na dużej patelni na oliwie usmażyć kurczaka.
Makaron odcedzić i wrzucić do kurczaka. Wymieszać, można podlać odrobinę wody z gotowania makaronu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.