Makaron ryżowy z pak choi i kurczakiem
NikitaRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, lunchbox
Kuchnia (region): chińska, międzynarodowa
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: mięso, orzechy wszystkie, soja, strączkowe, sezam, drób
Składniki:
filet z kurczaka - 200 g
cebula szalotka mała - 1 szt.
czosnek - 1-2 ząbek
imbir - 1-2 cm
szczypiorek posiekany - 2 łyżki
orzeszki ziemne - 3 łyżeczki
olej kokosowy bio planet
sos sojowy tamari - 1 łyżka
ocet ryżowy - 1 łyżka
papryczka chilli kawałek
sezam łyżka
makaron ryżowy - 100 g
Sposób przygotowania:
Kurczaka pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać. Imbir i czosnek zetrzeć na drobnej tarce lub drobniutko posiekać.
Szczypiorek i chilli posiekać.
Makaron ryżowy przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.