![Kiszone śliwki](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2021-10/15818-photo-main.jpg)
Kiszone śliwki
![](/cache/a32x32/files/users/1536-avatar-795360130.jpg)
Rodzaj posiłku: przetwory, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Wigilia
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: miody
Składniki:
miód - 1 łyżeczka
cynamon cejloński laska
goździki kilka
woda - 1 litr
sól kamienna niejodowana - 1 łyżka
miód - 1 łyżka
Dodatkowe informacje:
Kiszone śliwki mogą stanowić samodzielną przekąskę, być dodatkiem do sałatek, bigosu, pieczonego schabu czy kanapek. Mają tak jak każda kiszonka działanie probiotyczne.Sposób przygotowania:
Z letniej wody, soli i miodu przygotować solankę. Solanką zalać śliwki w słoikach tak, aby były w całości przykryte i nie wypływały. Słoiki dobrze zakręcić.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.