Imbir, miód, cytryna na odporność
NikitaRodzaj posiłku: napoje
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: miody, cytrusy
Składniki:
miód - 1-2 łyżka
słoik o pojemności 300 ml
Dodatkowe informacje:
Cytryna, imbir i miód to trzy składniki tworzące doskonałe połączenie, które skutecznie wzmacnia układ odpornościowy organizmu.Imbir ma właściwości przeciwzapalne, przeciwbakteryjne oraz łagodzące dolegliwości związane ze stanami zapalnymi dróg oddechowych.
Miód ma działanie bakteriobójcze (niektóre bakterie zwalcza lepiej niż antybiotyki), zawiera także dużo mikroelementów. Ponadto wzmacnia serce, koi nerwy, ożywia mózg, goi rany.
Cytryna wzmacnia odporność i pomaga łagodzić przebieg infekcji.
Zawiera sporo witaminy C, ale również sporo rutyny, która zapobiega utracie witaminy C z organizmu i uszczelnia naczynia. Cytryna pobudza wydzielanie enzymów trawiennych i procesy trawienne, przyśpieszając samooczyszczanie organizmu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.