Kapusta pak choi duszona
NikitaRodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): chińska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe
Zawiera: soja, strączkowe, sezam
Składniki:
Czosnek - 1-2 ząbek
Olej sezamowy lub inny - 1 łyżeczka
Sos sojowy - 1 łyżeczka
Sezam - 1 łyżka
Woda - 1-2 łyżka
Dodatkowe informacje:
Kapusta pak choi ma mało kalorii, dużo wapnia, masę antyoksydantów, chlorofilu, witamina C, kwas foliowy i dużo potasu.Sposób przygotowania:
Sezam prażymy na suchej patelni.
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Dodajemy olej na patelnię i podsmażamy na nim przekrojoną kapustę, czosnek i brązowy cukier aż liście zmiękną.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.