Krakersy z pulpy po soku zero waste
NikitaRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: jajka, strączkowe, sezam
Składniki:
jajka eko - 2 szt.
mąka ryżowa pełnoziarnista - 3 łyżki
sól himalajska - 1-1,5 łyżeczki
pieprz ziołowy - 1/3 łyżeczki
słonecznik łuskany - 2 łyżki
ulubione zioła, np. tymianek, oregano - 1 łyżeczka
kozieradka mielona - 1/3 łyżeczki
do posypania: czarnuszka, sezam
Sposób przygotowania:
Możemy wykorzystać różne warzywa. U mnie tym razem był sok z kilku marchewek, selera korzeniowego (1/2), kilku łodyg naciowego, pietruszki, białego buraka oraz jabłek.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.