![Krakersy z pulpy po soku zero waste](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2021-01/14943-photo-main.jpg)
Krakersy z pulpy po soku zero waste
![](/cache/a32x32/files/users/1536-avatar-795360130.jpg)
Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: jajka, strączkowe, sezam
Składniki:
jajka eko - 2 szt.
mąka ryżowa pełnoziarnista - 3 łyżki
sól himalajska - 1-1,5 łyżeczki
pieprz ziołowy - 1/3 łyżeczki
słonecznik łuskany - 2 łyżki
ulubione zioła, np. tymianek, oregano - 1 łyżeczka
kozieradka mielona - 1/3 łyżeczki
do posypania: czarnuszka, sezam
Sposób przygotowania:
Możemy wykorzystać różne warzywa. U mnie tym razem był sok z kilku marchewek, selera korzeniowego (1/2), kilku łodyg naciowego, pietruszki, białego buraka oraz jabłek.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.