Gulasz z indyka z dynią i pomidorami
NikitaRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, lunchbox
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, mięso, drób, nabiał krowi
Składniki:
dynia świeża olbrzymia, hokkaido, piżmowa, bambino lub inna dowolna - 300 g
cebula szalotka - 1 szt.
czosnek - 1 ząbek
sól i pieprz do smaku
masło klarowane - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Dynię obrać ( hokkaido nie wymaga obierania, ma jadalną skórkę) i pokroić w grubszą kostkę. Cebule szalotkę drobno posiekać, a czosnek przecisnąć przez praskę.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.