![Muffiny bananowe z borówkami](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2020-07/14346-photo-main.jpg)
Muffiny bananowe z borówkami
![](/cache/a32x32/files/users/1536-avatar-795360130.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, jajka, kakao, pszenica
Składniki:
Jajka ekologiczne - 2 szt.
Pasta kokosowa - 5 łyżek
Mąka pszenna lub mieszanka bezglutenowa - 5 łyżek
Mąka ziemniaczana - 2 łyżki
Cukier różany - 3-4 łyżki
Proszek do pieczenia - 1/2 łyżeczki
Olej bio planet do gotowania i smażenia - 2 łyżki
Borówki amerykańskie - 1/2 szklanki
Gorzka czekolada - 25 g
Sposób przygotowania:
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą, dodać do masy bananowej , wymieszać razem. Dodać borówki amerykańskie i posiekaną czekoladę, przemieszać i włożyć do foremek na mufinki. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 170 stopni i piec około 25 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.