Ciasteczka owsiane z mąką żołędziową
NikitaRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Nikitajesien24, Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, orzechy wszystkie, owies, nabiał krowi
Składniki:
mąka z żołędzi - 40 g
mąką ryżowa pełnoziarnista - 30 g
mąka jaglana - 30 g
cukier kokosowy bio planet - 50 g
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
mleko migdałowe (lub dowolne) - 2-3 łyżki
jajo ekologiczne - 1 szt.
wiórki kokosowe bio planet - 30 g
Sposób przygotowania:
Mąki wymieszać z płatkami, proszkiem do pieczenia, wiórkami i cukrem kokosowym.
Dodać masło, jajko i mleko i szybko zagnieść składniki w kulkę.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.