
Pieczone placki owsiane z warzywami i kiełkami lucerny

Rodzaj posiłku: danie główne, lunchbox, pieczywo, przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie, strączkowe, drożdże, owies
Składniki:
mąka z ciecierzycy - 150 g
mąka bezglutenowa uniwersalna (ewentualnie pszenna) - 150 g
siemie lniane mielone - 2 łyżki
drożdże - 30 g
marchewka - 200 g
ogórki kiszone - 2 szt.
olej rzepakowy - 2 łyżki
imbir mielony - szczypta
orzechy włoskie - 3 łyżki
do podania: kiełki lucerny - trochę
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.