Ciasteczka migdałowe z żurawiną
NikitaRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, Sylwester
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: jajka, orzechy wszystkie
Składniki:
żurawina suszona - 100 g
cukier puder - 150 g
cukier z prawdziwą wanilią - 1 łyżka
likier z pestek pigwy lub ameretto - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Żurawinę posiekać drobno za pomocą noża lub malaksera.
(https://gotujwstylueko.pl/przepisy/pestkowka-na-pestkach-pigwy) lub ameretto, rozdrobnione migdały i żurawinę. Wymieszać delikatnie.
Z lepkiego ciasta uformować kulki za pomocą łyżeczki lub zwilżonych dłoni ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.