Pieczeń z indyka z warzywami
NikitaRodzaj posiłku: lunchbox, śniadanie, zapiekanki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc
Zawiera: gluten, jajka, mięso, pszenica, drób
Składniki:
marchewka mała - 2 szt.
seler kawałek
cebula szalotka - 1 szt.
czosnek - 1 ząbek
bułka tarta - 3 łyżki
natka pietruszki posiekana - 2 łyżki
sól - 1/2 łyżeczki
pieprz - 1/4 łyżeczki
kozieradka mielona szczypta
papryka chilli szczypta
Sposób przygotowania:
Do mielonego mięsa dodać wszystkie składniki i dokładnie wyrobić. Najlepiej użyć robota kuchennego.
Wyrobioną masę przełożyć do małej keksówki wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej tłuszczem. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.