Szybkie danie do lunchboxa
NikitaRodzaj posiłku: lunchbox
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: ryba i owoce morza
Składniki:
Czarny ryż wko - 100 g
Szpinak garść
Kiszona kapusta garść
Marchew - 1 szt.
Natka pietruszki trochę
Sól, pieprz do smaku
Olej lniany do surówki - 1 łyżeczka
Dodatkowe informacje:
Szybkie i zdrowe danie, które można zrobić wieczorem i zabrać ze sobą następnego dnia do pracy a tam zjeść zdrowo i smacznie .Sposób przygotowania:
Łososia smażymy na odrobinie oliwy. Szpinak krótko przesmażyć.
Do lunchboxa wkładam po 1/2 : ryżu, kawałek łososia ( skropić sokiem z cytryny) szpinak.
Zrobić surówkę z kiszonej kapusty, startej marchewki, jabłka, doprawiamy pieprzem i natką pietruszki, polewamy olejem lnianym.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.