Syrop z melisy, geranium i mięty
NikitaRodzaj posiłku: napoje, przetwory
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe
Zawiera: cytrusy
Składniki:
Geranium - 2 duże garści
Mięta - 1 duża garść
Cukier trzcinowy na 1 wody - 600 g
Dodatkowe informacje:
Geranium (anginowiec) ma właściwości przeciwwirusowe, przeciwbakteryjne, odkażające i przeciwbólowe.Melisa uspokaja, koi nerwy, działa przeciwbakteryjnie, przeciwzapalnie, przeciwwirusowo, obniża ciśnienie krwi, reguluje pracę wątroby, pobudza wydzielanie soków trawiennych, wzmacnia i rozkurcza.
Mięta ma działanie rozkurczowe oraz zwiększa ilość soku żołądkowego. Dzięki temu ułatwia trawienie, a dodatkowo zapobiega wzdęciom, dodaje smaku i aromatu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.