Tagliatelle z krewetkami i cukinią
NikitaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): włoska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: gluten, nabiał, pszenica, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
krewetki duże - 10-12 szt.
cukinia młoda mała - 1 szt.
szpinak - 1 garść
czosnek - 2 ząbki
śmietanka kremówka 30 - 100 ml
natka pietruszki posiekana - 2 łyżki
oliwa - 1 łyżka
masło - 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Cukinię pokroić na plastry i przekroić je na połówki. Natkę posiekać, czosnek drobniutko pokroić. Makaron ugotować al dente, odcedzić zachowując trochę wody z makaronu.
Dodać łyżkę masła, sól, wrzucić krewetki, smażyć jeszcze przez ok. 2 - 3 minuty co chwilę mieszając.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.