Gęsta zupa pomidorowa z warzywami
NikitaRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): międzynarodowa, włoska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
Cukinia młoda mała - 2 szt.
Kolorowe marchewki - 2-3 szt.
Papryka kolorowa - 2 szt.
Cebula czerwona - 1 szt.
Seler naciowy gałązki - 2
Czosnek - 2-3 szt.
Bazylia świeża kilka listków
Papryka chilli kawałek
Bulion warzywny domowy - 250 ml
Sól i pieprz do smaku
Oliwa z oliwek bio planet - 2 łyżki
Małe kulki mozzarelli lub parmezan
Dodatkowe informacje:
Do zupy czasem dodaję jeszcze podłużne pomidory obrane że skóry i pokrojone w kostkę.Zupa jest gęsta od warzyw, pyszna i zdrowa.
Sposób przygotowania:
Gotować 15 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać posiekane świeże zioła.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.