Wiosenna mini beza
NikitaRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
Cukier puder - 80 g
Mąka ziemniaczana - 1/2 łyżeczki
Ocet jabłkowy - 1/2 łyżeczki
Cukier waniliowy z prawdziwą wanilią - 1/2 szt.
Cukier puder - 1 łyżka
Dodatkowe informacje:
Ja użyłam mrożonych malin (dołączonych z soku), wisienek z nalewki, kwiatów forsycji, białych i fioletowych fiołków, listków melisy i mięty.Sposób przygotowania:
Pianę wyłożyć na papier do pieczenia na kształt koła, ( narysować okrąg wokół talerz o średnicy około 20 cm).
Wysuszyć bezę w piekarniku nagrzanym do temperatury 120 stopni około dwóch godzin.
Ostudzić.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.